Hoppa till sidans innehåll

Racing - Isac rapporterar

20 JAN 2019 16:48
Hej på er, Även om det är riktig vinter ute vintersport är det som är mest aktuellt så fortsätter vi med planeringen inför kommande racingsäsong.
  • Skapad: 20 JAN 2019 16:48

I fredags kom pressmeddelande innebär att Isac kör Formel 3 2019.

Formel 3 Regional är en ny klass som ersätter den tidigare Formel 3. GP3 ersätts av Formel 3 International och blir supportklass till F1 och F2.

Det är ett helt nytt chassi från Italienska Tatuus och motor från Autotechnica/Alfa Romeo på 270 hk. Bilen har gått en säsong i Asia F3 series så den är inte helt obeprövad.

KIC som vi ska köra för är ett finskt team och jag är bra bekant med ägaren Petri Lappalainen. Det som är riktigt bra med KIC är att de kommer att vara ett satellitteam till Prema som historiskt sett allt varit det bästa teamet. Prema är för den som inte vet det team där Ferrarijuniorerna kör. Samarbetet med Prema är fortfarande inte officiellt så den uppgiften får ni hålla för er själva.

Planen är att första året i Formel 3 blir ett ”nybörjarår” för att 2020 utmana om titeln i serien.  Oavsett så ska det bli ett riktigt spännande år!

Vi har inte fått testschemat ännu men i februari drar det säkert igång.

Ni kan hitta mera info på www.f3regional.com   

 

Håkan och Isac

Skribent: Christer Lindgren
Epost: Adressen Gömd

rmk-logo

 

Logo_SBF

 

MKR

 

Svemo

 

SBF_Uppland

Postadress:
Rasbo MK
Rasbo Gåvsta
75596 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618365211
E-post: This is a mailto link

Se all info