Hoppa till sidans innehåll

Racing - Isac rapporterar

26 SEP 2018 19:23
Hej på er, Stökigt väder blev det, särskilt på lördagen. Riktigt bra träning inför framtiden. Kvalet på lördagen med regndäck, första i år. Isac P5 och P4 i race 1 och 2.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2018 19:23

 Klart godkänt. Kunde varit bättre om reglerna följts eftersom det var gulflagg på sista varvet. Isac backade av eftersom man inte får sätta sitt snabbaste var på gulflagg. Alla gjorde inte det och de fick ingen bestraffning. Bla. mästerskapsledaren….

Nåväl, kanonstart av Isac på regndäck i heat 1, från 5 till P1 in i kurva 4. Ledning i början av racet innan ett litet förarmisstag gjorde att han åkte av och tappade till P6. Surt, men det gäller att hålla sig på det svarta.

Nästan lika bra start i race 2 men han kom inte förbi till ledning utan fick nöja sig med P3 som höll i mål.

Söndagen kval gick i torrt men ganska kallt väder. Jämt kval men tyvärr tusendelarna emot oss, 7 från tredje och 25 från andra plats. Startruta 4 och in i kurva 3 som trea. Tyvärr bromsade Salmenautio på sig och körde in i Isacs bakhjul med konsekvensen att Isac åkte av och tappade till 8a. Han jagade förbi 7an och åkte ikapp de framför ganska snabbt. Bra utgång på rakan och när han var upp jämsides trycker ryssen ut honom mot bankanten och kör av hans framvinge! Finito, tack och adjö…Klen tröst att ryssen får bestraffning i nästa race.I alla fall bra feeling och bra körning av Isac och fortsatt trea i mästerskapet och klart bästa rookie.

Sista tävlingen i Assen, Holland 20-21/10. Då jävlar!

Rapporterar Isac och Håkan

Skribent: Christer Lindgren
Epost: Adressen Gömd

rmk-logo

 

Logo_SBF

 

MKR

 

Svemo

 

SBF_Uppland

Postadress:
Rasbo MK
Rasbo Gåvsta
75596 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618365211
E-post: This is a mailto link

Se all info