Hoppa till sidans innehåll
Foto: Michele Panzera Photo

Karting - Isac informerar

2017-07-28 13:39
Rapport från Kristianstad och Finland (Alahärmä) Mitt i semestern så tävlar vi för fullt även om vi beslutade att hoppa över sista EM-deltävlingen i Kristianstad och satsa de pengarna på VM i England.
  • Uppdaterad: 2017-07-28 13:41

Isac blev trea i svenska mästerskapet i Kristianstad. Inget han var speciellt nöjd med. Vi har lite svårt att hitta farten på banan i Kristianstad och i kombination med bra hemmaförare så har Isac alltid haft problem på den banan.

Trea är dock inte fy skam och inte att förringa.

EM-deltävlingen i Finland gick förra helgen i mina hemtrakter i Österbotten och vi har aldrig någonsin varit på en så fin anläggning och publiken kunde räknas i tusental. Dessutom kom säkert minst 30 supportrar till Isac till banan för att heja, många släktingar men också gamla barndomsvänner till mig.

Den lokala tidningen gjorde ett vinklat reportage där man skrev om Isac som en av toppförarna med rötter i Österbotten.

Isac var snabb hela helgen på den väldigt snabba banan, toppfart 135 km/h och han gjorde återigen ett bra tidskval men 9:e plats, endast 74 tusendelar från pole!

Tyvärr fick han starta yttern i alla heat och dessutom fick han bryta ett heat med motorproblem, men 5a, 9aoch 3a var godkänt. Utan DNF skulle han startat topp 10 i finalen. Nu blev det istället P21 men med en ruskigt bra start så klättrade han till P10 på de första varven och farten var i världsklass.

Tyvärr svek tekniken igen med en smygpunktering på vänster bak som gjorde att farten försvann och det blev bara 17e i mål.

Nu väntar bara VM i England 20-24 september sen är nog kartingsäsongen slut för i år.

Planen är nu att börja testa formelbil under sensommaren/hösten för att kunna köra en full säsong i Formel 4 2018. Vi har möjlighet att testa med fjolårsvinnaren i Formel STCC Nordic, Linus Lundqvist eller så blir det bara F4 tester i England eller Spanien.

Håkan och Isac

Skribent: Christer Lindgren
Epost: Adressen Gömd

rmk-logo

 

Logo_SBF

 

MKR

 

Svemo

 

SBF_Uppland

Postadress:
Rasbo MK
Rasbo Gåvsta
75596 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618365211
Fax: +4618365074
E-post: This is a mailto link

Se all info